Eerste bestraling

Gepubliceerd op 16 september 2024 om 23:08

Mentaal ging ik de laatste tijd niet zo goed. De slechte uitslag kwam heel hard aan en daarnaast voelde ik me niet goed bij het idee dat de tumor de vrije hand had. Ik zag de laatste dagen heel erg op tegen de bestralingen, maar ik telde tegelijkertijd ook de dagen af. Mijn eerste bestraling is nu geweest en ik schrijf met een heel goed gevoel dit bericht. Het idee dat er weer iets tegen de tumor wordt gegeven, maakt echt mijn hele dag goed! Het voelt even heel veilig, al heb ik geen idee of het gaat aanslaan 🥹

 

Vanochtend mocht ik mij melden op de radiotherapie afdeling in het UMC Utrecht. Het ging allemaal lekker snel! Ik moest gaan liggen op de tafel, kreeg mijn masker op, er werd een korte scan gemaakt en vervolgens, toen ik helemaal goed lag, kreeg ik een paar minuten bestralingen. Dit standaard ritueel was voor mij al bekend, omdat ik eerder in Groningen bestralingen heb moeten ondergaan.

 

Op dit moment voel ik nog niet zoveel van de bestraling, op wat warmte op de plek van de tumor na. Het is echt afwachten hoe ik zal reageren. Dozen met pijnstillers en tubes met verkoelende crème liggen al klaar voor gebruik. Het kan natuurlijk meevallen, maar dit is helaas niet de verwachting. Ik ben al twee keer eerder bestraald en daardoor is het gebied flink aangetast. Dit brengt ook heftige risico’s met zich mee, waar ik niet teveel over wil nadenken. Zo is er bijvoorbeeld een kans dat ik zware bloedingen krijg, omdat mijn vaten al veel bestraling hebben gehad. De kans is klein, maar een kans is een kans. Vragen zoals ‘wat als je een bloeding krijgt en je buiten bewustzijn raakt? Wat zie je dan nog zitten?’ zijn ook dingen waar ik over na moet denken. Confronterend, maar helaas wel de realiteit..

 

Het zal een heftige periode worden de komende tijd, met vooral veel huidirritatie en blaren in mijn mond. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan en probeer het allemaal maar op me af te laten komen. De komende 12 werkdagen word ik nog bestraald. Hoe zwaar het ook wordt, ik blijf 100% achter mijn keuze staan om voor deze (levensverlengende) behandeling te gaan. Alles voor wat extra tijd. Extra tijd op deze mooie wereld met de liefste mensen om mij heen..


Reactie plaatsen

Reacties

Egbert Kruithof
een maand geleden

Ik heb je zojuist bij Renze gezien, ik heb ontzettend veel bewondering voor je. Hoe positief je ondanks het slechte nieuws je in het leven staat vindt ik bewonderingswaardig. Ik wens je ongelooflijk veel sterkte en kracht toe. En hoop dat je nog een hele lange tijd met je familie en vrienden mag hebben!

Anneke
een maand geleden

Lieve jade heel veel sterkte met alles wat je doormaakt. Veel liefde voor jou

Rita
een maand geleden

Net de uitzending gezien!! Je bent een stralend toppertje,jade!!
We hopen en bidden dat je nog heel veel tijd gegeven is !!

Corrie
een maand geleden

Ik bid voor je dat je in deze donkere en moeilijke tijd, de Heere Jezus mag kennen. Hij noemt Zich het Licht der Wereld. Een mooi lied om te luisteren: Een toekomst vol van hoop

Paula de moor
een maand geleden

Jade, woensdagavond heb ik in 1 ruk al je blogs gelezen. Ik ben er zo ontdaan van dat ik vannacht niet kon slapen. Kan gewoon niet geloven wat je moet meemaken. Echt vreselijk niet te bevatten. Ik hoop echt 1000 maal dat je het toch gaat redden.
Vanochtend ging ikzelf weer onder de scan, voor de zoveelste keer, ik ben ook ziek, 20 maanden inmiddels. Tijdens de scan heb ik alleen maar aan jou gedacht en me voorgenomen om Nooit meer te zeuren of te klagen. Het is niet, nog niet tenminste, te vergelijken wat jij moet ondergaan.
Ik wens je alle goeds en hoop dat je er nog lang zal zijn maar dan vooral zonder angsten en pijn.

Emine
een maand geleden

Lieve prachtige Jade,

Wat ben jij een sterke meid! Ik leef met je mee en bid voor je genezing lieve prachtige meid. Vergeet niet dat wonderen echt bestaan en geloof in jezelf en in je genezing! Jij zult deze wonder zijn, daar zullen wij allemaal voor bidden en onze energie geven!

Rosalie
25 dagen geleden

Heel veel sterkte lieve Jade! Wat ben jij een kanjer en een strijder! Zet m op!

Liefs Rosalie