Voorbereiding bestralingen

Gepubliceerd op 4 september 2024 om 16:47

Het is alweer 6 dagen geleden dat de wereld onder mijn voeten vandaan zakte. De woorden ‘je wordt niet meer beter, Jade’ staan voor altijd in mijn geheugen gegrift. Het slechte nieuws is wat geland, maar het voelt ook nog heel onwerkelijk. Alle behandelingen, pijn, ellende, verdriet hebben niet mogen baten. Ik ben mentaal helemaal kapot..

 

Maandag had ik een heftig, maar ook goed gesprek met mijn artsen. Nu het nieuws een klein beetje geland is, kwamen er vragen. Confronterende vragen zoals ‘welke levensverlengende behandelingen zijn er nog mogelijk?’ schoten constant door mijn hoofd. Gelukkig heb ik inmiddels meer duidelijkheid gekregen: er zijn twee levensverlengende opties mogelijk! Deze behandelingen worden dus niet gegeven met het doel om te genezen, maar meer om zoveel mogelijk tijd te rekken. Belangrijk is hierbij wel dat ik kwaliteit van leven blijf behouden. Prioriteit 1 is zoveel mogelijk mooie herinneringen maken ✨

 

16 september start ik met bestralingen in Utrecht. Ik zal er in totaal 13 krijgen. De verwachting is gelukkig wel dat dit tijdelijk effect gaat hebben op de tumor. Gisteren stonden er hiervoor diverse afspraken gepland. Tijdens een gesprek met een radiotherapeut kreeg ik alle bijwerkingen op korte en lange termijn te horen. Ook de risico’s werden besproken: iets waar je niet vrolijk van wordt. Voorbeelden van bijwerkingen die ik sowieso kan verwachten zijn een gevoelige huid, vermoeidheid, blaren in mijn mond, stijve kaak en geen haargroei op de plek waar ik word bestraald. Heftig, maar ik sta met mijn rug tegen de muur. Verder is er een masker aangemeten, die ik elke bestraling op zal krijgen. Dit zorgt ervoor dat ik elke dag in dezelfde houding lig.

 

Naast de bestraling is er ook nog een chemo mogelijk. Dit gaat waarschijnlijk pas na de bestraling spelen. Ik ben opgelucht dat er nog wat opties zijn, al voel ik ook dat ik in een andere fase terecht ben gekomen. In ieder gesprek.

 

Alle voorbereidingen voor de bestraling zijn gedaan en daarmee ben ik nu startklaar. Het gaat zwaar worden, maar ik vind het fijn dat er iets gedaan wordt om de groei te stoppen. Op naar 16 september, met een lach en een traan..


Reactie plaatsen

Reacties

Rita
2 maanden geleden

Heel veel sterkte Jade,we bidden voor rust!

Corné
2 maanden geleden

Hoi Jade,
erg origineel is het niet, maar hoop inderdaad dat je ondanks de omstandigheden zoveel mogelijk tijd is gegund voor het maken van mooie herinneringen. Bewonderenswaardig de kracht en positiviteit die je uitstraalt en het doel wat je jezelf nog hebt gesteld.
Ik wens je veel sterkte en vooral zo min mogelijk pijn door de behandelingen.
Liefs Corné

Chris Oldenhof
2 maanden geleden

Heel veel sterkte en vooral ook kwaliteit van leven toegewenst.

Ada
2 maanden geleden

Lieve lieve Jade, ik volg je al een tijdje via deze blog. Ik gun je zo nog veel mooie herinneringen met je familie en vrienden. Wat een kracht en positiviteit straal jij uit. Respect voor jou en je familie. Heel veel sterkte toegewenst.

Hélène
2 maanden geleden

Poeh zeg, nu ik dit lees, wat moet dit loodzwaar zijn. Mentaal een hele andere fase en fysiek ook weer niet niks. Je staat ook zo letterlijk met je rug tegen de muur. Wat moet je anders? Komende week hoop ik dat je nog zoveel mogelijk fijne dingen kunt doen met je dierbaren. Misschien je lekkerste ijsje eten……Liefs en sterkte.

Liselotte
een maand geleden

Heel veel succes en sterkte lieve Jade.
Ik denk aan je