Een hoofdstuk of mijn leven?

Gepubliceerd op 25 augustus 2024 om 22:52

Het is 03:34 uur als ik wakker word. Ik heb een hele hoge hartslag en de tranen staan in mijn ogen. Ik heb net een vreselijke nachtmerrie gehad en ben volledig in paniek. ‘Wat als ik volgende week een slechte uitslag krijg en dus doodga?’

 

Woensdag is het zover, de dag waarop mijn allesbepalende MRI-scan wordt gemaakt. De spanning stijgt per minuut. Een scan is altijd spannend, maar deze scan is wel de spannendste in mijn zieketraject tot nu toe. Ik kan er niet goed mee omgaan. Op sommige momenten weet ik niet goed wat ik met mezelf aan moet: de angst is te groot. Ik wil geen slechte uitslag en ik wil al helemaal niet dood. Daarnaast heb ik, ondanks dat ik dat ook niet zal krijgen bij een goede uitslag, behoefte aan rust en wat lichtpuntjes. De afgelopen tijd is een rollercoaster geweest met voor mijn gevoel 95% van de tijd in het ziekenhuis.

 

Ik ben bang, maar heb ook behoefte aan duidelijkheid. Al is het grotere kans niet de duidelijkheid die ik wil horen. Mijn gevoel over de uitslag wisselt dan ook per minuut. Ik heb de afgelopen tijd zestien zakken chemo gekregen die mij lichamelijk kapot maken, dat ik me bijna niet kan voorstellen dat het op de tumor niks doet. Tegelijkertijd hoor ik de woorden van mijn hoofdbehandelaar ‘de kans is groter dat de chemo niet aanslaat dan wel. De deur staat nog open, maar de kier (genezing) is echt heel erg klein. Het is de vraag of je niet al resistent bent geworden voor de chemo’ door mijn hoofd spoken. Er speelt dus een hele hoop onzekerheid. Mijn leven hangt van deze uitslag af.

 

Als de tumor groeit, ben ik uitbehandeld. Als de tumor stabiel of zelfs gekrompen is, gaan ze kijken naar mogelijkheden. Het is een spannende tijd waar ik ‘even’ doorheen moet. Wordt de kanker een hoofdstuk in mijn leven of gaat het niet meer weg en pakt de kanker mijn leven? Vanuit mijn ziekenhuisbed heb ik het mentaal zwaar, maar ik geef de hoop niet op!

 

Donderdag krijg ik de uitslag. Zodra het goed voelt, zal ik deze uiteraard gelijk met jullie delen! Duimen jullie mee voor een goede uitslag?


Reactie plaatsen

Reacties

Monique
2 maanden geleden

Zeker Jade! We duimen en bidden voor je!
Denken aan je!

Moniek van Kalmthout
2 maanden geleden

Ik duim zeker met en voor je mee!!! Elke blog lees ik nu met grote spanning. Heel veel sterkte en kracht toegewenst!! Liefs

Rita
2 maanden geleden

We bidden voor rust,lieve Jade en heel veel kracht om met deze zware tijd om te gaan

Chris Oldenhof
2 maanden geleden

Ik duim al heel lang voor je maar nu nog 10x zo hard.

Anja
2 maanden geleden

Lieve Jade, wat een bewondering voor jou hoe jij je ziekte draagt! Ook ik duim heel hard mee voor jou!

Saskia
2 maanden geleden

Met tranen in mijn ogen dit stuk gelezen. Het is niet te begrijpen, te bevatten, waar jij doorheen moet. Ik heb zoveel bewondering voor je.
Duim ik mee voor een goede uitslag? Ja lieve Jade, ik duim mee. Dikke knuffel!

Jacqueline
2 maanden geleden

Ik leef met je mee en zal voor je duimen Jade!

Mariette
2 maanden geleden

Lieve Jade,
Wat maak jij veel narigheid mee, ik bid dat je rust mag vinden bij God. Wat de uitslag ook gaat zijn. Hij wil er voor je zijn, je hoeft het Hem alleen maar te vragen.
Liefs

Anna
2 maanden geleden

Lieve Jade, wát een bericht heb je gekregen... Geen woorden voor om aan te geven wat dat met je doet. We bidden om kracht en sterkte de tijd die je nog geven zal worden. Samen met je geliefde alles toegewenst wat nodig is voor de onbekende toekomst.