Opgeven is geen optie

Gepubliceerd op 20 juli 2024 om 19:55

De afgelopen dagen waren ontzettend zwaar. Mentaal en fysiek. Mentaal om de grote klap te verwerken, fysiek door alle ingrepen. Woensdag ben ik geopereerd voor verschillende onderzoeken: een beenmergpunctie, een lumbaalpunctie, een biopt van de tumor en een botbiopt. Dit viel mij zwaarder dan verwacht en ik had veel pijn. Donderdag had ik een PET-scan en MRI-scan en op dat moment ging lopen onwijs moeilijk. Gelukkig heb ik van mijn verpleegkundig specialist extra pijnstillers gekregen en is de pijn te doen nu.

 

Gisteren werd ik gebeld door mijn oncoloog met goed nieuws: er zijn GEEN uitzaaiingen gevonden! Dit is echt een lichtpuntje in deze moeilijke tijd. Als er ergens in mijn lichaam uitzaaiingen werden gevonden, was er sowieso geen genezing meer mogelijk. Gelukkig is er nu nog een sprankje hoop, ook al is hij heel erg klein ✨

 

Ik heb dan ook besloten de chemokuur nog te gaan proberen. Het was een onmenselijke keuze. De kans dat de kuur aanslaat is klein en hij schijnt ook heftige bijwerkingen te geven. Vragen zoals ‘kan mijn lichaam dit nog aan?’, ‘heb ik zo’n zware behandeling nog voor een paar procent kans op genezing over?’, ‘is dit kwaliteit van leven?’ en ‘kan ik dit mentaal nog aan?’ kwamen vaak voorbij. Ook de opmerking van mijn hoofdbehandelaar ‘bij een te hoge dosering is er een kans dat je het niet overleefd. We willen je niet verliezen aan de chemo’ maakte mij bang. Ik heb veel afwegingen gemaakt, maar ik ga het toch doen. Op een lagere dosering dan normaal. Mijn verpleegkundig specialist heeft mij gerust kunnen stellen door aan te geven dat ik aan deze dosering niet kan overlijden en dat ze er alles aan gaan doen om mij zo comfortabel mogelijk te laten zijn. Als ik deze kans niet zou pakken, zou ik later spijt krijgen. Voor mezelf is stoppen geen mogelijkheid, ook al geven mijn artsen aan dat dat met deze situatie heel normaal zou zijn.

 

Maandag start ik met de chemokuur. Ik lig dan opgenomen tot en met woensdag en krijg in die tijd 4 verschillende chemo’s. Ik zie er als een berg tegenop, maar ik ga er met volle kracht tegenaan! Misselijkheid, lage bloedwaardes, haarverlies: het wordt zwaar. Maar opgeven is geen optie.


Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia van Velthuysen
3 maanden geleden

Lieve jij

Wat een moeilijke keuze, echt niet te doen.
Zo oneerlijk deze ziekte op zo'n jonge leeftijd.
Ik wens jou heel veel kracht toe!!!

Liefs

Nona
3 maanden geleden

Go Go Girl
Diep respect voor je.

Rita
3 maanden geleden

We bidden voor je

Babette
3 maanden geleden

Verschrikkelijk, wat ben jij ontzettend dapper en sterk...heel veel sterkte hoop dat deze chemo een wondermiddel is

Chris Oldenhof
3 maanden geleden

Wij leven al jaren met je mee, Jade.
Blijf knokken en hopen! De aanhouder moet winnen.
Heel veel kracht toegewenst de komende weken!!

Moniek van Kalmthout
3 maanden geleden

Lief meisje,

Wat ga jij door een onwijs moeilijke periode en wat ben je een bikkel!!

Veel kracht, sterkte en liefs gewenst vanuit Heemskerk,

Moniek van Kalmthout

Arnold
3 maanden geleden

goede moed, goed omringd door artsen, verpleging en familie, en veel hoop dat de kuur aanslaat

Aline Sikkema
3 maanden geleden

Veel kracht en sterkte Jade!

Hélène
3 maanden geleden

Hi lieve Jade, wat een onwijs moeilijke keuze is dit voor je geweest. Alle liefs en kracht van ons voor jou. Hélène

Leonie
3 maanden geleden

Lieve Jade,

Geen woorden voor alles wat je doormaakt en de beslissingen die je moet nemen. Wat een kracht heb je! Heel veel sterkte voor jou en je familie!

Leonie

Cindy
3 maanden geleden

Lieve Jade,

Wat heb ik veel respect voor jou! Ik wens je alle kracht toe en denk aan jou en je familie.

Jeanet
3 maanden geleden

Sinds een paar maanden volg ik je blog. Steeds opnieuw onder de indruk. Onbeschrijfelijk wat jij moet meemaken. Ook deze dagen ben je niet uit mijn gedachten. Wij zijn als gezin op vakantie en dat voelt gewoon oneerlijk ten opzichte van jou. Je blog beschrijft hoe het ook kan gaan in het leven, een les voor mij en mijn kinderen.
We bidden voor je!
Veel sterkte en liefs van een gezin dat met je meeleeft.