De kans op genezing is erg klein

Gepubliceerd op 16 juli 2024 om 17:43

Een nachtmerrie, dat is het juiste woord voor de wereld waar ik nu inzit. Het is alweer 5 dagen geleden dat ik de slechte uitslag kreeg en vandaag werd ik verwacht in het Prinses Máxima Centrum. Er stond een gesprek met mijn 3 artsen op de planning en voor dat gesprek heb ik geen woorden. Het was heftig, emotioneel en confronterend.

 

Het goede nieuws is dat er nog een chemokuur mogelijk is. Het slechte nieuws is dat de kans dat deze kuur aanslaat, heel erg klein is. En daarmee ook mijn kans op genezing. Omdat deze kuur heftige bijwerkingen heeft (denk aan haarverlies, misselijkheid, lage bloedwaardes etc), moet ik hier goed over nadenken. Kwaliteit van leven moet op nummer 1 blijven staan, zeker nu de kans op genezing heel erg klein is.

 

Als ik toch nog voor een behandeling ga, zou de chemokuur waarschijnlijk maandag starten. Ik word dan voor 3 dagen opgenomen. Ze willen 2 kuren geven en dan weer een scan maken. Mocht de kuur toch aanslaan, kijken ze verder voor een eventuele lokale behandeling. Denk hierbij aan een operatie en een bestraling. Of dit allemaal mogelijk is, is voor nu nog onzeker. Het zit voor de derde keer op een lastige plek. Mocht de chemokuur niet aanslaan, zijn er geen helemaal geen opties meer en is mijn kans op genezing 0 💔

 

Dit is een ontzettend heftig bericht wat ik nog even niet kan bevatten en verwerken. Voor nu zegt mijn gevoel dat ik toch weer aan de chemotherapie wil. Hoe klein de kans ook is en hoe ziek ik ook weer moet worden, stoppen is voor mij geen optie. Ik ga door en pak deze kans met beide handen aan!

 

Morgen word ik om 10:00 uur verwacht op de operatiekamer. Hier zullen ze een biopt van de tumor, een botbiopt, een lumbaalpunctie en een beenmergpunctie afnemen. Donderdag worden er nog diverse scans gemaakt om hopelijk uitzaaiingen te kunnen uitsluiten.

 

Voor nu ben ik vooral blij dat ik niet volledig ben uitbehandeld. Het is een rollercoaster en mijn hart is gebroken in duizenden stukjes..


Reactie plaatsen

Reacties

Rita
2 maanden geleden

Mijn man en ik leven met je mee,heel veel sterkte

Carla
2 maanden geleden

Oh, wat zou ik dolgraag iets voor je doen waar je wat aan hebt. Laat het weten.

Hélène
2 maanden geleden

Hi Jade, wat een oneerlijk bericht. Verschrikkelijk. Na je operatie, biopt, zit je er weer helemaal in. Misschien ben je nu alweer in het Pmc voor je kuur. Dit is niet wat je wilt, je wilt ook “gewoon” zijn. Dapper waar je toch de veerkracht weer vandaan haalt om door te gaan. Je hebt, zoals je zegt, geen andere keuze. Maar vanzelfsprekend is t niet. Sterkte en we leven met je mee dat de kuur mag aanslaan. Hélène